EU projekti

JAČANJE KAPACITETA

Na krilima struke

Projekt je su ufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva – ulaganje u kompetencije i usavršavanje pružatelja usluga, a u projektu je otvoreno i besplatno savjetovalište s ciljem pružanja pomoći i podrške osobama koje se nose s različitim izazovima, a provode ga osobe pomagačkih zanimanja i edukanti psihoterapijskih škola.
SAZNAJTE VIŠE

ZDRAVLJE

Doživjeti stotu

Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava u partnerstvu s Centrom za društvene inovacije organizira aktivnosti koje za svoj cilj imaju podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti. Projekt se provodi uz financijsku potporu Europske unije iz Eurospkog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
SAZNAJTE VIŠE

MLADI

Mali veliki redatelji

Projekt „Mali veliki redatelji“ je europski projekt koji pruža svojim sudionicima priliku za ulazak u svijet filma. Rijetko tko barem jednom u životu nije sanjao da sudjeluje u stvaranju sedme umjetnosti. Ovom prilikom se otvara upravo ta mogućnost, pri čemu svatko ima priliku pretočiti vlastitu ideju u film.
SAZNAJTE VIŠE

AKTIVNO STARENJE

I mi smo tu

Projekt “I mi smo tu – Aktivni u zajednici” provodi se u partnerstvu s Udrugom Impress iz Daruvara. Projektom želimo povećati kvalitetu svakodnevnog života i umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba. Kroz interaktivne svakodnevne radionice umirovljenicima će se omogućiti besplatne redovite aktivnosti i povezivanje sa zajednicom. Uz to, projekt će ojačati i sve organizacije koje se na bave umirovljenicima omogućivši im besplatnu promociju, predstavljanje aktivnosti koje se nude za umirovljenike na jednom mjestu.

DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO

Društveni poduzetnik STO posto - stabilan, trajan, održiv

Društveni poduzetnici motivirani su prije svega stvaranjem društvenih promjena. Ono što možemo reći je kako društveno poduzetništvo je inovativan i kreativan poduzetnički model rješavanja ekonomskih, društvenih i ekoloških pitanja koji potiče zapošljavanje, socijalno uključivanje i održivi razvoj. Također, društveno poduzetništvo pridonosi kreiranju novih proizvoda, konkurentnosti te unaprjeđenju kvalitete života kroz poslovanje za društvenu dobit. Može se reći da većinu onoga što u Republici Hrvatskoj smatramo dobrim primjerima društvenog poduzetništva pokrenule su upravo organizacije civilnoga društva. Ponosni smo partneri tvrtki Tadu j.d.o.o. iz Daruvara na projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika. U sklopu poziva financiraju se aktivnosti kojima je cilj rast postojećih društvenih poduzeća/društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti, konkurentnosti s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Kroz 23 mjeseca, koliko traje projekt, osigurati će se uvjeti za otvaranje novih radnih mjesta za ranjive skupine, a time će se doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti odnosno utjecat će se na povećanje stope zaposlenosti. Tvrtku, od osnutka 2014. godine, vode ambiciozni mladi ljudi koji su kroz godine stekli bogato iskustvo koje će primijeniti u provedbi projekta.

PROSTORI SUDJELOVANJA

Kuća mogućnosti

U sklopu poziva prostori sudjelovanja čiji je glavni cilj razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, udruga Impress u partnerstvu s Gradom Daruvarom i našom udrugom Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava odlučila je prostor svoje udruge učiniti još boljim i pristupačnijim za korisnike svake dobi. Projektom su ostvarili mogućnost učiniti manje adaptacijske zahvate i nabaviti opremu potrebnu za realizaciju aktivnosti. Prostor Kuća Mogućnosti već je prepoznatljivo mjesto za korisnike, članove kao i za čitavu zajednicu, a do ideje projekta došlo je kroz prijedloge postojećih korisnika, što je odličan primjer sudjelovanja građana u kreiranju javnih politika. Kuća Mogućnosti prostor je koji nudi priliku ojačati vještine i kapacitete te pojačati suradnju svih generacija. Sam projekt osnažit će postojeće i izgraditi nove socijalne mreže, povećat će kvalitetu ljudskih resursa i doprinijeti izgradnji povjerenja i reciprociteta između građana i donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Aktivnosti koje se provode su radionice građanskih kompetencija i društveno korisnih radova, radionice koje promiču mentalno i fizičko zdravlje, rasprave o stvarnim potrebama u lokalnoj zajednici, organiziranje co-workinga, edukativne aktivnosti usmjerene razvoju lokalne zajednice te niz aktivnosti kojima želimo ispuniti slobodno vrijeme na kvalitetan način djeci, mladima, odraslima i starijima.
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram