Mali veliki redatelji

Projekt „Mali veliki redatelji“ je europski projekt koji pruža svojim sudionicima priliku za ulazak u svijet filma.

Rijetko tko barem jednom u životu nije sanjao da sudjeluje u stvaranju sedme umjetnosti. Ovom prilikom se otvara upravo ta mogućnost, pri čemu svatko ima priliku pretočiti vlastitu ideju u film.

U sklopu projekta će se educirati mladi do 25 godina u području filmske i medijske kulture. Točnije, kroz ciklus od 13 besplatnih online radionica učit će o režiji, pisanju scenarija, snimanju i montaži, a po završetku dobivaju potvrdu o sudjelovanju. Sve radionice su osmišljene tako da budu interaktivne i podržavaju kreativnost. Nastoji se sudionike upoznati s „jezikom“ filmaša, a da pritom sadržaj bude pitak i zanimljiv.
Kroz teoriju i praktične zadatke, korak po korak stvaraju vlastiti kratki film, a tijekom cijelog procesa imaju podršku mentora, filmskog redatelja Tomislava Šobana, koji je ujedno i izvoditelj radionica. Osim njega, na projektu sudjeluju i poznati filmski redatelj Branko Schmidt te dvije filmske producentice, čime se projektni tim potrudio stručno potkovati i pružiti svojim sudionicima što kvalitetniji sadržaj.

Pozivi za pojedine cikluse, kao i raspored radionica, će se objavljivati javno na našoj web i Facebook stranici. Više informacija možete zatražiti putem mail-a

malivelikiredatelji@crok.hr

NOSITELJ PROJEKTA

Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava

PARTNER

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“ Daruvar

TRAJANJE PROJEKTA

10.2.2021. – 10.2.2022.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA

499.156,00 kn

IZNOS POTPORE EU

424.282,60 kn

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram