07/09/2023

Pozivamo vas na webinar o temi "Stres kao okidač bolesti kardiovaskularnog sustava" 13.9.2023.

Dragi prijatelji zdravlja,

Svima nam je poznato koliko stres može utjecati na naše svakodnevno zdravlje i dobrobit. No, jeste li ikada razmišljali o dubokoj vezi između stresa i kardiovaskularnih bolesti? Dolazi trenutak da dublje istražimo vezu između stresa i zdravlja našeg kardiovaskularnog sustava. S ponosom najavljujemo naš nadolazeći webinar, koji će voditi priznata psihologinja, posvećen upravo ovoj ključnoj temi.

  • Datum: 13.9.2023. (srijeda)
  • Vrijeme: 17:00 sati
  • Mjesto: Online - udobnost vašeg doma!

U današnjem ubrzanom načinu života, stres je postao sastavni dio mnogih života. Iako se čini kao neizbježan pratitelj modernog doba, njegovi učinci na naše zdravlje mogu biti izuzetno ozbiljni, posebno kada je riječ o kardiovaskularnim bolestima. Kako prepoznati stres kao potencijalni okidač za razne kardiovaskularne bolesti? Naša psihologinja će vam pomoći razumjeti ovu kompleksnu interakciju.

Tijekom webinara, istražit ćemo sljedeće teme:

  • Stres i fiziološki odgovor: Kako stres utječe na tijelo i srce?
  • Tehnike upravljanja stresom: Kako smanjiti stres i njegov negativan utjecaj na srce?
  • Prepoznavanje rizika: Kako identificirati faktore rizika povezane sa stresom?
  • Zdravi stilovi života: Kako promjene u načinu života mogu pozitivno utjecati na srčano zdravlje u kontekstu stresa?

Ovaj webinar će vam pružiti priliku postaviti pitanja psihologinji, razmijeniti iskustva s drugim sudionicima i naučiti korisne strategije za suočavanje sa stresom kako biste sačuvali zdravlje svog kardiovaskularnog sustava.

!!! Sudjelovanje je besplatno !!!

Zamolili bismo Vas da ispunite kratki REGISTRACIJSKI OBRAZAC ako bi Vam mogli poslati link za pristup ovom jedinstvenom webinaru.

Nakon registracije, dobit ćete sve potrebne detalje za pristup webinara dan prije ili na dan samog webinara.

Pridružite nam se i budite spremni na putovanje otkrivanja kako stres može utjecati na zdravlje vašeg kardiovaskularnog sustava. Vaše srce zaslužuje pažnju!

Webinar se održava u sklopu projekta „Doživjeti stotu – projekt usmjeren na podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti“, UP.02.2.1.08.0071. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom društvenih inovacija, a njegov ukupan iznos je 43.032,45 € (324.228,00 HRK). Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 36.577,58 € (275.593,80 HRK), a Ministarstvo zdravstva osiguralo je 6.454,87 € (48.634,20 HRK).

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram