31/08/2023

Rujanski ciklus radionica o zdravlju!!!

Dragi prijatelj,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na ciklus radionica koje će se održati kroz mjesec rujan. Niz od pet besplatnih interaktivnih radionica bit će vođen od strane psihologinje Tanje Herceg. Radionice će se održati na niže navedene datume u 17:00 sati. Očekuje vas prilika da istražimo važne teme koje se tiču zdravlja i dobrobiti, posebno fizičke i emocionalne komponente vašeg života.

U nastavku donosimo raspored radionica i teme kojima ćemo se baviti:

 1. "Fizička aktivnost i njezin utjecaj na srce i štitnjaču" – 5.9.2023.

Cilj ove radionice je educirati sudionike o važnosti fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja srca i štitnjače te potaknuti djecu i mlade na usvajanje aktivnog načina života. Vjerujemo da će vam ova radionica pružiti korisne informacije i inspiraciju za promicanje zdravog načina života u vašoj svakodnevnoj rutini.

Neke od tema kojima ćemo se baviti:

 • kako redovita tjelesna aktivnost može poboljšati zdravlje srca, jačati srčani mišić i smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.
 • razmatranje kako tjelesna aktivnost može pozitivno utjecati na rad štitnjače i kontrolu hormona štitnjače.
 • preporuke za količinu i vrstu fizičke aktivnosti koje bi trebale biti sastavni dio svakodnevnog života, uključujući savjete za sve dobne skupine.
 • kako se motivirati za održavanje aktivnog načina života te prevladavanje prepreka i izazova

2. „Emocionalna strana života s bolestima štitnjače“ – 7.9.2023.

Na ovoj radionici, psihologinja Tanja Herceg će nas provesti kroz različite aspekte emocionalnog iskustva osoba s bolestima štitnjače. Razgovarat ćemo o izazovima s kojima se suočavaju, kako prepoznati i upravljati emocionalnim reakcijama te važnosti podrške obitelji i prijatelja u ovim trenucima. Tanja će nam pružiti korisne alate i strategije za suočavanje s emocionalnim teretom koji može pratiti ove zdravstvene izazove.

Što će nam izvoditeljica predstaviti:

 • Emocionalna strana bolesti štitnjače: Razumijevanje izazova
 • Osvještavanje vlastitih emocionalnim reakcijama
 • Važnost podrške obitelji i prijatelja – kako tražiti pomoć

3. „Socijalna podrška i bavljenje kroničnim stanjima“ - 12.9.2023.

Ova radionica će istražiti važnost socijalne podrške u suočavanju s kroničnim stanjima. Naučit ćemo kako ojačati svoje emocionalne veze i pravilno upravljati stresom koji često prati takva stanja.

Teme koje ćemo pokriti:

 • Važnost podrške i razumijevanja u procesu liječenja.
 • Kako komunicirati svoje potrebe i izazove sa svojim bližnjima.
 • Tehnike za suočavanje sa stresom i tjeskobom povezanom s kroničnim stanjima.
 • Resursi i organizacije koje pružaju podršku osobama s kroničnim bolestima.

4. „Zdrav um – zdravo tijelo“ – 14.9.2023.

Ova radionica će istražiti duboku povezanost između mentalnog zdravlja i fizičkog zdravlja, s posebnim naglaskom na prevenciju srčanih problema i problema sa štitnjačom. Mentalno zdravlje igra ključnu ulogu u očuvanju našeg cjelokupnog zdravlja, a često zanemarujemo važnost koje ima u održavanju našeg srca i štitnjače u optimalnom stanju. Ova radionica će se usmjeriti više na teorijski aspekt.

Teme koje će biti obuhvaćene:

 • Razumijevanje veze između stresa i srčanih problema
 • Utjecaj mentalnog zdravlja na rad štitnjače
 • Strategije za očuvanje mentalnog zdravlja i prevenciju srčanih problema i problema sa štitnjačom
 • Praktični savjeti za promicanje zdravog uma i tijela

5. „Kako osnažiti um za jače tijelo“ – 18.9.2023.

Posljednja radionica će se fokusirati na motivaciju, postavljanje ciljeva i promicanje tjelesnog zdravlja kroz mentalnu snagu. Naučit ćemo kako ojačati svoj um kako bismo bolje brinuli o svom tijelu.

Ova radionica će vam pružiti priliku da:

 • Razumijete važnost mentalne snage u postizanju tjelesnog zdravlja.
 • Naučite kako postaviti realne i ostvarive ciljeve za svoje tjelesno transformacije.
 • Stvorite motivacijske strategije koje će vam pomoći da ostanete dosljedni svojim ciljevima.
 • Upoznate se s tehnikama suočavanja s izazovima i preprekama na putu prema jačem tijelu.

Cilj ovih radionica je pružiti vam znanje i alate kako biste bolje razumjeli vaše tijelo, kako se nositi s izazovima, i kako izgraditi emocionalnu stabilnost u procesu. Osim toga, imat ćete priliku povezati se s drugim sudionicima i zajedno rasti.

Ne propustite priliku sudjelovati u ovoj inspirativnoj seriji radionica. Pridružite nam se na putovanju prema boljem zdravlju i većem blagostanju.

Iskaz interesa za sudjelovanje je potrebno izvršiti putem e-maila na info@crok.hr ili na broj telefona 01 6684 886 s naznakom imena, prezimena, Vašeg kontakta te aktivnosti za koju se prijavljujte. O točnom mjestu održavanja ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak kako bismo osigurali dovoljan broj mjesta za sve sudionike.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Vidimo se u rujnu.

Serija radionica se održava u sklopu projekta „Doživjeti stotu – projekt usmjeren na podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti“, UP.02.2.1.08.0071. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom društvenih inovacija, a njegov ukupan iznos je 43.032,45 € (324.228,00 HRK). Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 36.577,58 € (275.593,80 HRK), a Ministarstvo zdravstva osiguralo je 6.454,87 € (48.634,20 HRK).

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram