06/04/2023

Pozivamo vas na edukativnu radionicu "Utjecaj stresa na zdravlje krvožilnog sustava" - 12.4.2023.

Pozivamo vas na inspirativnu radionicu koja će istražiti duboko povezanu temu stresa i zdravlja krvožilnog sustava., a održat će se 12.4.2023. u 17 sati u našem prostoru Ilica 117A, Zagreb.

  • Datum: 12.4.2023.
  • Vrijeme: 17:00 sati
  • Lokacija: Ilica 117a, Zagreb

Što možete očekivati na ovoj radionici?

  • Razumijevanje krvožilnog sustava: Naučit ćete kako vaše srce, arterije i vene rade zajedno kako bi održavali vaše tijelo u pokretu.
  • Stres i njegov utjecaj: Raspravljat ćemo o tome kako kronični stres može negativno utjecati na vaš krvožilni sustav i povećati rizik od bolesti srca.
  • Fiziološki odgovor na stres: Upoznat ćemo vas s mehanizmima kako tijelo reagira na stres i kako to može imati dugoročne posljedice na vaše srce i krvne žile.
  • Praktični savjeti za upravljanje stresom: Naučit ćete tehnike opuštanja, vježbe disanja i druge strategije koje vam mogu pomoći smanjiti stres i očuvati zdravlje krvožilnog sustava.
  • Pitanja i rasprava: Imat ćete priliku postavljati pitanja našem stručnjaku te razmjenjivati iskustva s drugim sudionicima.

Ova radionica je idealna za svakoga tko želi bolje razumjeti kako stres može utjecati na zdravlje srca i krvnih žila te kako se može nositi s tim izazovima. Bez obzira jeste li zdravstveni stručnjak ili jednostavno netko tko brine o svom zdravlju, dobrodošli ste!

Prijavite se putem OBRASCA i osigurajte svoje mjesto na radionici. Broj mjesta je ograničen kako bismo omogućili kvalitetno iskustvo za sve sudionike.

Vaše srce je motor vašeg tijela, brinite se o njemu!

Voditeljica radionice Tanja Herceg je magistra psihologije s dubokim stručnim znanjem u upravljanju stresom i podršci mladima. Kroz svoj dosadašnji rad kao trenerica Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih te kroz ulogu predsjednice Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, Tanja je pokazala svoju strast prema promjenama i unapređenju društva. Njezin rad obuhvaća i podršku obiteljima te promociju zdravlja i dobrobiti. Kao autorica i voditeljica projekta "Podrška Obitelji", Tanja je pružila neprocjenjivu podršku obiteljima koje se suočavaju s raznim izazovima. Njezina empatija i stručnost čine je pravim osloncem za one koji trebaju pomoć. Tanjin projekt "Međunarodni tjedan zdravlja" odražava njezinu predanost promicanju zdravlja i dobrobiti lokalnoj razini. Njezina vizija je stvoriti svijet u kojem se zdravlje i dobrobit svih pojedinaca cijene i njeguju.

Radionica se održava u sklopu projekta „Doživjeti stotu – projekt usmjeren na podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti“, UP.02.2.1.08.0071. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom društvenih inovacija, a njegov ukupan iznos je 43.032,45 € (324.228,00 HRK). Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 36.577,58 € (275.593,80 HRK), a Ministarstvo zdravstva osiguralo je 6.454,87 € (48.634,20 HRK).

Image by wayhomestudio on Freepik

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram