05/12/2022

Poziv na radionicu "Tjelesna aktivnost kao zaštiti faktor" dana 15.12.2022.

U sklopu poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2, provodimo projekt pod nazivom "Doživjeti stotu – projekt usmjeren na podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti", UP.02.2.1.08.0071 .

Pozivamo Vas da se uključite u našu sljedeću radionicu pod nazivom „Tjelesna aktivnost kao zaštitni faktor“ koja će se održati 15.12.2022. godine u 17 sati. Radionica će se održati na adresii Ilica 117a.

Tjelesna aktivnost je iznimno važna za zdravlje i dobrobit ljudi. Postoje mnogi različiti oblici tjelesne aktivnosti, uključujući vježbanje, sportske aktivnosti, hodanje, biciklizam, ples i druge aktivnosti koje zahtijevaju kretanje tijela. Tjelesna aktivnost ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje. Redovita tjelesna aktivnost može pomoći u održavanju zdrave tjelesne mase, smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa, visokog krvnog tlaka i moždanog udara. Također, tjelesna aktivnost može pomoći u poboljšanju raspoloženja, smanjenju stresa, tjeskobe i depresije. Osim toga, tjelesna aktivnost može poboljšati snagu mišića, fleksibilnost, ravnotežu i koordinaciju, što može pomoći u sprečavanju ozljeda i poboljšati kvalitetu života. Tjelesna aktivnost također može poboljšati kognitivne funkcije poput pamćenja i koncentracije.

Kroz radionicu sudionici će imati priliku čuti o važnosti tjelesne aktivnost kao zaštitnog faktora i faktora prevencije bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti. Izvoditeljica radionice je Andrea Bilandžija, vlasnica nutricionističkog savjetovališta i centra za mršavljenje Nutricentar.hr

Andrea je diplomirala nutricionizam na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon fakulteta svoje znanje iz nutricionizma konstantno produbljuje dodatnim edukacijama i usavršavanjima s područja nutricionizma i fitnessa. Od 2016. godine do danas položila je preko 15 certificiranih edukacija i tečajeva iz područja nutricionizma. 2018. godine završava i stručno usavršavanje za instruktora fitnessa. Dugogodišnje iskustvo u savjetovanju opće populacije o prehrani i izrade individualnih jelovnika stekla je u radu kroz razna savjetovališta kao što su fitness centri, medicinski centri za mršavljenje i estetiku, a zadnje četiri godine radila je kao voditeljica nutricionističkog savjetovališta i centra za mršavljenje u sklopu Poliklinike LabPlus.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom društvenih inovacija, a njegov ukupan iznos je 324.228,00 HRK. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 275.593,80 HRK, a Ministarstvo zdravstva osiguralo je 48.634,20 HRK.

Image by redgreystock on Freepik

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram