01/08/2023

Poziv na okrugle stolove o zdravlju - 10. i 11.8.2023.

Image by rawpixel.com on Freepik

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na sudjelovanje na četiri okrugla stola koji će se održati u sklopu projekta "Doživjeti stotu". Ovaj projekt ima za cilj podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnog sustava.

Održavanje okruglih stolova predstavlja ključni mehanizam za postizanje ciljeva ovog projekta, stvaranje zajedničkog razumijevanja problema te poticanje akcije i promjena u zajednici.

Okrugli stolovi održati pod vodstvom stručne moderatorice Nikoline Vojte, a vezano za sljedeće teme:

  1. Uloga civilnog sektora u pružanju usluga podrške i informiranja oboljelih - 10.8.2023.
  2. Važnost zaštite mentalnog zdravlja - 10.8.2023.
  3. Uloga stručnjaka različitih profila u tretmanu bolesti štitnjače i kardiovaskularnog sustava te važnost multidisciplinarnog sustav - 11.8.2023.
  4. Refleksija stvarne podrške cjelokupnog zdravstvenog sustava, pokrivenost i dostupnost usluga te njihove kvalitete na svim područjima Republike Hrvatke - 11.8.2023.

U nastavku donosimo više o spomenutim temama kojima ćemo se baviti na nadolazećim okruglim stolovima:


  • Okrugli stol 1: Uloga civilnog sektora u pružanju usluga podrške i informiranja oboljelih

Na prvom okruglom stolu razgovarat ćemo o važnosti angažmana civilnog sektora u pružanju podrške i informacija oboljelima. Kako organizacije civilnog društva mogu unaprijediti kvalitetu života oboljelih i pružiti im potrebne informacije? Koje su najučinkovitije strategije uključivanja zajednice u podršku oboljelima?


  • Okrugli stol 2: Važnost zaštite mentalnog zdravlja

Drugi okrugli stol fokusirat će se na pitanje mentalnog zdravlja u kontekstu bolesti štitnjače i kardiovaskularnog sustava. Kako ove bolesti utječu na mentalno blagostanje pacijenata i njihovih obitelji? Razmatrat ćemo važnost integracije pristupa mentalnom zdravlju u sveobuhvatnu skrb i podršku.


  • Okrugli stol 3: Uloga stručnjaka različitih profila u tretmanu bolesti štitnjače i kardiovaskularnog sustava te važnost multidisciplinarnog sustava

Treći okrugli stol usmjeren je na ulogu stručnjaka različitih profila u tretmanu bolesti štitnjače i kardiovaskularnog sustava. Kako timski pristup može poboljšati dijagnostiku, liječenje i dugoročno praćenje pacijenata? Koje su prednosti multidisciplinarnog pristupa u zdravstvenoj skrbi?


  • Okrugli stol 4: Refleksija stvarne podrške cjelokupnog zdravstvenog sustava, pokrivenost i dostupnost usluga te njihove kvalitete na svim područjima Republike Hrvatske

Posljednji okrugli stol bavit će se pitanjima pokrivenosti, dostupnosti i kvalitete zdravstvenih usluga na različitim područjima Republike Hrvatske. Kako osigurati jednak pristup visokokvalitetnoj zdravstvenoj skrbi svim građanima, bez obzira na njihovu lokaciju? Kako poboljšati suradnju između lokalnih zajednica i zdravstvenih ustanova?


Molimo da iskaz interesa za sudjelovanje izrazite putem telefona 01/6684-886 ili putem e-pošte info@crok.hr s naznakom imena i prezimena te kontakta putem kojeg Vas možemo kontaktirati. Veselimo se vašem prisustvu i aktivnom sudjelovanju u ovim važnim raspravama koje imaju za cilj unaprijediti zdravlje i dobrobit naše zajednice.

Okrugli stolovi će se održati u sklopu projekta „Doživjeti stotu – projekt usmjeren na podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti“, UP.02.2.1.08.0071. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom društvenih inovacija, a njegov ukupan iznos je 43.032,45 € (324.228,00 HRK). Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 36.577,58 € (275.593,80 HRK), a Ministarstvo zdravstva osiguralo je 6.454,87 € (48.634,20 HRK).

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram