08/01/2021

Nordijsko hodanje

U sklopu projekta „I mi smo tu – Aktivni u zajednici“ udruga CROK s udrugom prijaviteljem Impress sudjelovala je u organizaciji aktivnosti nordijskog hodanja na Petrov Vrh u Daruvaru pod vodstvom certificiranog trenera Davorina Antonića.

Nordijsko hodanje je vrlo zabavna i kondicijski djelotvorna sportsko rekreativna aktivnost koja uključuje rad cijelog tijela. Snažnim odgurivanjem štapovima, uz produženi korak, nordijsko hodanje uključuje ruke, ramena, prsa i leđa, naizmjenično kontrahirajući, relaksirajući i istežući 90 % muskulature tijela.

Trener je educirao korisnike o osnovama pravilnog držanja štapova i načina oslanjanja na njih kako bi se rasteretili zglobovi donjeg i gornjeg dijela tijela. Nakon upoznavanja s razvojem nordijskog hodanja u Hrvatskoj, upoznao nas je s opremom – štapovima te demonstrirao kako ispravno hodati i koristiti štapove. Istaknuo je i najčešće greške prilikom izvođenja vježbe hodanja i svakom korisniku ispravio držanje.

Kako bi uvježbali osnovne korake, trener Antonić proveo nas je turom kroz šumu prema Petrovom vrhu i okolnim stazama natrag do doma gdje je za sve bilo pripremljeno osvježenje.

Korisnici su bili izrazito uzbuđeni i zadovoljni provedenom aktivnosti te su izrazili želju da se ista ponovi.

Ostale novosti

18/06/2021
Tko sve može snimiti film? Otvorene prijave za ljetni ciklus

Čuo/la si za naše besplatne online filmske radionice, ali nisi baš siguran/na možeš li baš ti snimiti film?  Pokreni video i poslušaj što kaže naš izvoditelj Tomislav Šoban na ovo pitanje!  Pridruži nam se i nauči osnove o režiji, pisanju scenarija, snimanju i montaži! Kroz niz radionica te praktičnih i kreativnih zadataka postani pravi Mali […]

10/05/2021
Mali veliki redatelji - Obavijest o promjeni termina u trećem ciklusu

Naš izvoditelj Tomislav Šoban, kao predsjednik Kinokluba Zagreb, sudjeluje u puno kreativnih i uzbudljivih događanja. Zbog njegove spriječenosti, u dogovoru s grupom, radionica planirana 14.5. premješta se dan ranije – 13.5. u istom terminu.  Nadamo se kako će Tomislav skupiti novo iskustvo i prenijeti ga na nove generacije Malih velikih redatelja!

Kontaktirajte nas

E-mail:
info@crok.hr
Telefon:
+385 99 520 4642
Adresa:
Ilica 117A, 10000 Zagreb
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram