31/05/2022

Mreža za aktivaciju mladih izradila osam smjernica

Izradili smo osam smjernica kroz projekt „Mreža za aktivaciju mladih“ u kojemu je naša udruga jedna od partnerskih organizacija.

Svi dokumenti nalaze se na linku OVDJE.

Projekt Mreža za aktivaciju mladih sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga Zamisli, zajedno s 15 udruga, među kojima je i naša organizacija Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te s Ekonomskim institutom Zagreb i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu, provodi projekt "Mreža za aktivaciju mladih". Ovaj ambiciozni projekt, sufinanciran od strane Europske unije putem Europskog socijalnog fonda, ima za cilj stvoriti mrežu organizacija za učinkoviti djelovanje na području mladih, a jedan od ciljeva bio je razviti osam ključnih smjernica koje će pomoći u poticanju aktivnosti mladih i njihovom angažmanu u društvu.

Smjernice su pažljivo izrađene s naglaskom na nekoliko ključnih područja koja utječu na aktivaciju mladih:

  1. Građanske i socijalne kompetencije, motivacija i unutarnje snage: Osnaživanje mladih za razvoj građanskih vještina, poticanje motivacije i unutarnjih resursa koji će ih aktivirati u društvenom angažmanu.
  2. Poboljšanje vidljivosti i informiranosti o radu savjeta mladih: Osiguranje bolje prepoznatljivosti i dostupnosti informacija o savjetima mladih kako bi mladi bili informirani i uključeni u njihov rad.
  3. Pozicioniranje udruga koje programski rade s mladima i za mlade: Promocija i jačanje uloge udruga koje su usmjerene na mlade i rade na programima koji im omogućuju aktivno sudjelovanje u društvu.
  4. Profesionalni status i kompetencije na razini aktivacije mladih: Razvijanje programa i aktivnosti za poboljšanje profesionalnog statusa mladih, te razvoj njihovih kompetencija koje će im omogućiti veću aktivaciju u profesionalnom svijetu.
  5. Prometna povezanost kao ključan faktor mobilnosti koji utječe na razinu aktivacije mladih: Poboljšanje prometne povezanosti kako bi se mladima omogućilo lakše sudjelovanje u različitim aktivnostima i događajima koji doprinose njihovoj aktivaciji.
  6. Prostori, usluge i aktivnosti za mlade: Stvaranje kvalitetnih prostora, usluga i aktivnosti namijenjenih mladima kako bi se potaknula njihova angažiranost i društvena participacija.
  7. Stambena sigurnost mladih osoba: Osiguranje adekvatnih stanovanja i stambene sigurnosti mladim ljudima kako bi se stvorili uvjeti za njihovu stabilnost i aktivno sudjelovanje u društvu.
  8. Važnost informativnog rada s mladima: Kontinuirana podrška i pružanje relevantnih informacija mladima kako bi bili informirani o mogućnostima, resursima i pravima koja im pomažu u njihovoj aktivaciji.

Projekt "Mreža za aktivaciju mladih" predstavlja snažan savez organizacija koje su predane poboljšanju uvjeta i mogućnosti za mlade ljude. Kroz primjenu ovih smjernica, imamo za cilj pružiti podršku mladima u njihovom osobnom, profesionalnom i društvenom razvoju te potaknuti njihovu aktivnu ulogu u društvu.

Za više informacija o projektu "Mreža za aktivaciju mladih" i smjernicama, posjetite web stranicu Udruge Zamisli i partnerskih organizacija.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram