31/05/2023

Mreža za aktivaciju mladih napravila analizu društvenog utjecaja

Projekt "Mreža za aktivaciju mladih" koji provodi Udruga Zamisli u suradnji s 15 udruga, Ekonomskim institutom Zagreb i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu, predstavlja značajan korak u poticanju aktivnosti mladih i njihovom angažmanu u društvu. Sufinanciran od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond, ovaj projekt ima za cilj stvaranje mreže organizacija za efikasno djelovanje na području mladih.

Projekt predstavlja primjer kako organizacije mogu raditi zajedno na stvaranju pozitivnih promjena u društvu, posebno usmjeravajući se na mlade kao ključne aktere u budućem razvoju. Analiza društvenog utjecaja i osiguravanje podrške za mlade u njihovom razvoju su ključni za uspjeh ovakvih inicijativa. Analiza je provedena po sljedećim tematskim područjima te pruža sveobuhvatan uvid u različite aspekte djelovanja mreže i njenog utjecaja na mlade i društvo u cjelini. Svako od navedenih područja ima svoju specifičnu važnost:

  1. Društveni utjecaj i pozicioniranje mreže - Ovo područje se fokusira na utjecaj koji mreža ima na društvo u cjelini i način na koji se mreža pozicionira unutar društvenog konteksta.
  2. Društveni utjecaj organizacija civilnog društva koje rade u korist mladih - Ovdje se analizira kako organizacije unutar mreže utječu na mlade i društvene promjene.
  3. Društveni utjecaj osoba koje rade s mladima - Ovaj dio se bavi utjecajem koji pojedinci unutar mreže imaju na mlade, kroz mentorstvo, obrazovanje, i druge oblike podrške.
  4. Društveni utjecaj mreže na društveno sudjelovanje mladih - Analiza se usredotočuje na to kako mreža potiče i podržava mlade u njihovom aktivnom sudjelovanju u društvenim procesima.
  5. Društveni utjecaj mreže na praćenje i podršku formalnom sudjelovanju mladih - Ovaj dio se odnosi na ulogu mreže u podršci strukturiranim oblicima sudjelovanja mladih, poput savjeta mladih i vijeća učenika.
  6. Društveni utjecaj mreže na podršku zapošljavanju, stanovanju i prometnoj povezanosti mladih - Fokusira se na praktične aspekte života mladih, kao što su zapošljavanje, stanovanje i mobilnost.
  7. Društveni utjecaj mreže na kreiranje politika za mlade utemeljenih na dokazima i rezultatima istraživanja - Ovo područje istražuje kako mreža doprinosi razvoju politika za mlade koje se temelje na čvrstim znanstvenim dokazima i istraživanjima.

Ova analiza nudi detaljan pregled načina na koji "Mreža za aktivaciju mladih" može doprinijeti društvenim promjenama, pružajući podršku mladima u različitim aspektima njihovih života i omogućujući im da budu aktivniji članovi društva.

Projekt "Mreža za aktivaciju mladih" stoga predstavlja važan korak u stvaranju okruženja koje potiče mlade ljude da se aktivno uključe u društvene procese i doprinesu pozitivnim promjenama u svojim zajednicama.

Za više informacija o projektu "Mreža za aktivaciju mladih" i analizama društvenog utjecaja, posjetite web stranicu Udruge Zamisli i partnerskih organizacija.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava.

Ostale novosti

25/09/2023
Pozivamo vas na webinar o temi "Štitnjača pod stresom" 27.9.2023.

Dragi prijatelji, Dokazano je da dugotrajna izloženost stresu može imati značajan utjecaj na našu štitnjaču i hormonalnu ravnotežu. Zato s velikim uzbuđenjem najavljujemo naš nadolazeći webinar na temu "Štitnjača pod stresom", koji će biti vođen stručnom psihologinjom. Vaša štitnjača igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže u vašem tijelu. Stoga je važno razumjeti kako stres može […]

20/09/2023
VIŠE OD 400 SAVJETOVANJA

Tijekom posljednjih 18 mjeseci u našem besplatnom savjetovalištu „Na krilima struke“ održano je više od 400 individualnih savjetovanja i više smo nego ponosni što smo imali priliku pružati podršku korisnicima različite dobi u nošenju sa životnim izazovima, osnaživati ih i zajedno istraživati njihove snage. Naš mali, ali stručni tim čine psihologinje i edukantice različitih psihoterapijskih […]

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram